Posted on

Att tänka på innan du säljer ditt hus

Om du går i säljtankar är finns det saker att tänka på innan du lägger ut ditt hus till försäljning. Efterfrågan på ditt hus kan komma att variera av oerhört på grund av många olika anledningar och det finns faktiskt många saker som man kan påverka själv för att höja intresset för sin egen bostad. En enkel regel som kan vara skön att tänka på när man ska rusta upp sitt hus för försäljning är “De pengar du lägger ut, får du tillbaka på huspriset”. För precis så är det faktiskt, har du ett fräscht hus som är iordning och där det inte är för mycket renoveringsprojekt direkt när man tar över huset kommer gå för mycket mer pengar än ett där det finns saker att fixa. Många husköpare resonerar också att det gärna betalar för den tjänsten och att huset redan gjort till exempel en fasadmålning innan man flyttar om, istället för att man själv ska behöva anlita någon att måla om fasaden värderas oerhört högt.

Vad är det då man ska tänka på innan man säljer sitt hus?

  1. Fixa rören

Tips ett, anlita en rörmokare och fixa rören! Att kunna säga på visningen att alla rören är hela och fixade och att en rörmokare har gått igenom alla rör inbringar en stor trygghet för köparen, och bara tanken att om man köper huset och att en rör spricker efter någon månad kan ju avskräcka vilken rörmokare Stockholm som helst. Så innan visning bör anlita en rörmokare så bara går igenom alla rör och lagar om det finns nått att laga. Den översikten är värd mycket för köparen att veta och det är en billig investering för dig i långa loppet att anlita en rörmokare för det jobbet.

  1. Fixa fasaden

Fasaden är försöka intrycket, och så enkelt är det med det. Om man har en nyputsad, nytvättat eller nymålad fasad kommer det synas och det kommer ge ett mycket bättre och positivare föra intryck för alla som kommer på visning. Såklart är det en liten pengafråga, men som vi nämnde ovan, detta är verkligen pengar som man får igen sen om det blir en lyckas försäljning.

  1. Fräscha till badrum och kök

Detta kanske är det viktigaste tipset någonsin! Badrum och kök beskriv ofta som hjärtat i huset, och många värderar högt om dessa rum är fräscha och iordning. Det kan vara lätta grejer som att måla om några skåpluckor, byta handtag, eller lite större såsom att byta kakel på toaletten. Oavsett vad en uppfräschning innebär är det värt det. Det gör otroligt mycket för intrycket av huset, och om dessa rum är iordning kan det vara skillnaden på om någon väljer att lägga ett bud, eller att avstå helt enkelt.