Posted on

SEO: Förbättra din CTR 

För att få fler besökare till din blogg behöver du förbättra din CTR. Vad är CTR och hur förbättrar du den? 

 

Vikten av att sökmotoroptimera din blogg 

Det räcker inte med att ha en blogg eller hemsida, finnas på nätet och skriva relevanta artiklar eller rätt slags information, för att läsare och kunder ska hitta till din sajt. Konkurrensen på nätet är stenhård i så gott som alla branscher. För att lyckas behöver du sökmotoroptimera din sida på olika sätt med hjälp av APEXSEO. Det är mycket som påverkar hur din sida blir rankad av sökmotorerna när en person söker efter kunskap, produkter eller tjänster, och det är just att bli rankad högt som ger framgång. Ett bra domännamn och kvalitativa länkar är sådant som alltid hjälper dig över tid, men de flesta av oss har inte “tiden”, utan behöver få besökare till sajten ganska omgående. Ofrånkomligt är tid en viktigt faktor på nätet, men genom relevant innehåll kan du snabba på processen mycket. Man brukar säga att content is King på nätet, och i slutändan är det just innehållet som kommer att avgöra hur framgångsrik du kommer att bli. 

 

Vad är CTR? 

CTR är förkortningen för click to rate. Det handlar om hur många som söker på just det sökord som passar din sajt och som sedan klickar sig in på din sida. Om du skriver om “ridsport” och väldigt få personer som söker på ordet “ridsport” eller något ord som hör till ridning går in på din sida när de söker information, så har du låg CTR. Sökmotorerna tolkar det som att din blogg inte är relevant för sökordet ”ridsport”, ”hästhoppning” eller dylikt. Om du t.ex. kommer på plats tio på en googlesökning, så kommer troligtvis endast 2 procent att klicka sig vidare in på din sida. Om du kan förbättra din CTR, så att du kommer på plats nummer nio, och plötsligt har hela 4 procent som går in på din sida, så har du faktiskt ökat din trafik med 100 procent. Det är mycket. Det är därför värt att lägga tid på att förbättra din bloggs CTR. 

 

Hur förbättrar du bloggens CTR? 

Det finns två sätt att förbättra din CTR: sidans beskrivning samt rubrikerna. Ju bättre rubriker du har, desto fler kommer att gå in på sidan. Det visar sig att rubriker som både berättar vad de handlar om samt vilket resultat som läsaren kan förvänta sig, konverterar bättre. Om du skriver om träning, så kan en bra rubrik vara: ”Börja styrketräna: förbränn mer fett”. Detsamma gäller din beskrivning av din sida eller blogg. Istället för att du i beskrivningen berättar om dig eller din blogg, så ser du till att ha bra keyword, ger läsarna nyttig information, samt vilket resultat de kommer att få i sina liv om de läser just din blogg.