Posted on

Träning och dess hälsofördelar 

Det kommer nog inte som en chock för dig när det återigen nämns att träning är viktigt för att vi ska kunna bibehålla en god hälsa. Det som däremot har kommit att skapa rubriker är det faktum att vår befolkning har blivit allt mer stillasittande, och detta i samtliga åldrar och oberoende av kön. Att träna betyder att vi belastar våra celler där vi söker att förbättra vår fysiska hälsa. Träning som tar form regelbundet medför att du utvinner en rad hälsofördelar som är nyttiga för oss och vårt mående. Samtliga personer uppmanas att röra på sig kontinuerligt för att förhindra insjuknad i diverse folkhälsosjukdomar som håller vår befolkning i ett rejält järngrepp. 

 

Att utvinna hälsofördelar 

Träning påverkar vår hälsa otroligt positivt och ger oss möjlighet till ett flertal hälsofördelar. Inte minst genom att vi blir piggare då vi frigör endorfiner när vi försätter vår kropp i rörelse blir vårt minne bättre när vår blodcirkulation blir allt bättre och vår kropp och alla dess muskler blir starkare. Genom att vi via träning kan stärka våra muskler skapar vi ett skydd för våra leder och skelett som är känsliga delar i vår kropp. Utöver att vi tillåts stärka vår kropp och bli allt mer pigga och skärpta finns det flera fördelar med att välja en aktiv livsstil. Träning som sker regelbundet minskar vår risk att bli sjuka och insjukna i folkhälsosjukdomar som håller vår befolkning i ett järngrepp. Folkhälsosjukdomar som ångest och depression, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar med fler tros kunna minska om allt fler väljer en aktiv livsstil. 

 

Att träna regelbundet som vuxen 

Det finns idag ett flertal rekommendationer för hur mycket du ska röra på dig för att må bra. Den rekommenderade tiden sker i relation till din ålder. Du som är vuxen uppmanas att röra på dig minst två och en halvtimme per vecka. Du uppmuntras dock att röra på dig lite var dag samt att du ska få upp pulsen för att du ska kunna dra nytta av hälsofördelar. Det finns ett stort utbud av olika träningsformer för dig att välja och vraka mellan och viktigast är att du finner en träningsform som du finner rolig för att öka chanserna till att du rör på dig regelbundet. Allt från att välja att gå till gymmet för styrketräning, PT Online, till simning, stavgång, spinning, löpträning och övriga aktiviteter som badminton, padel och squash och många fler gör att du kan finna någon träningsform som faller dig i smaken, prova dig fram! Att välja en aktiv livsstil är att investera i sin egen fysiska och psykiska hälsa.