Posted on

De vanligaste renoveringsmisstagen i badrummet

Ett av de tveklöst mest populära rummen i ett hem att renovera är badrummet. Med ett riktigt snyggt och personligt badrum kan du inte bara börja din morgon mycket bättre, utan du kan även se till att imponera på gäster som kommer på besök. Att renovera ett våtrum skiljer sig dock från att renovera t.ex. ett sovrum. De här rummen är mycket mer känsliga att ta sig an och för att lyckas med resultatet behöver du se till att göra ett så bra förarbete som möjligt. Du behöver till exempel ta reda på vad det är för lagar och regler som gäller, samtidigt som du bör se till att undvika de vanligaste renoveringsmisstagen.

Byggfirmor och hantverkare över hela landet får nästan dagligen mejl och samtal från privatpersoner som har gett sig in i renoveringsprojektet på egen hand, men som nu är i stort behov av hjälp. I de allra flesta fall så hade de kunnat undvika de misstag som har skett och detta enbart genom att göra ett bättre förarbete. Här nedan kan du läsa om de vanligaste renoveringsmisstagen när du ska renovera badrum eller våtrum.

Missar att undvika

Vad är det då för renoveringsmisstag som du bör undvika? Vi listar de främst förekommande misstagen.

  • Du tar in offerter via nätet – Att jämföra priser på hantverkare är en bra idé, men ett företag som kan ge dig ett prisförslag innan de ens har tittat på badrummet bör tas med en nypa salt. En seriös och professionell hantverkare kommer ut till platsen innan en offert skrivs.
  • Du väljer det billigaste alternativet – Vi förstår att det kan vara väldigt lockande att välja den billigaste hantverkaren, men kom ihåg att inte fokusera alldeles för mycket på kostnaden av din badrumsrenovering stockholm utan att titta på helheten. Det är inte ovanligt att de hantverkare som erbjuder ett mycket lågt pris sedan kommer att fakturera dig för diverse tilläggstjänster och därmed tilläggskostnader.
  • Du ber inte om referenser – Att tala med tidigare kunder är nästan ett måste om du vill säkerställa att hantverkaren är bra och seriös. Om företaget inte har referenser på sin hemsida kan du med fördel be om att få kontaktinformation till några. Om hantverkaren inte vill lämna ut referenser bör du se detta som en varningsflagga och gå vidare till ett annat alternativ.
  • Du kontrollerar inte om hantverkaren har våtrumsbehörighet – Det här är ett mycket vanligt misstag. Man tror att alla hantverkare är utbildade inom precis samma saker och har behörighet inom alla olika kategorier. Så är inte fallet. Du kan ha råkat anlita en hantverkare som inte alls har en behörighet för att få arbeta med våtrumsutrymmen. Det finns flera olika organisationer som kan certifiera en hantverkare. Skapa dig kunskap om detta innan du väljer.

Det här är bara några få av alla de misstag som man kan göra i samband med en badrumsrenovering, men de är också några av de viktigaste att undvika. Naturligtvis bör du aldrig glömma bort att skriva ett avtal med din hantverkare, men det skulle du aldrig undvika, eller hur?