Välj rätt bänkskiva vid köksrenovering för köket

Sten, trä, komposit. Vilken bänkskiva väljer du vid din köksrenovering? Olika material har olika egenskaper och givetvis också olika pris, och att välja bänkskiva i samband med en köksrenovering är ett stort och ganska svårt val att göra.  Nedan listar vi några smarta tips och trix att ha i åtanke när det blir dags för det stora valet.

Funktion och design

När man ska välja bänkskiva i samband med sin köksrenovering finns flera saker att tänka på. Funktion och design är båda viktiga men det förstnämnda är värt att fundera lite extra på. Kan du tänka dig en skriva som kräver mycket underhåll eller vill du ha något som står pall för både vin- och citronfläckar?

Är du försiktig och noggrann med skärbräda när du arbetar i köket eller är du lite mer av en slarver? Olika material har väldigt olika egenskaper och kvalitet så det är klokt att ha det i åtanke när det är dags att välja.

Designen är såklart också viktig när man ska kosta på en köksrenovering. Bänkskivorna tar upp mycket fokus i rummet och man ska givetvis välja något man gillar men det är också bra att tänka långsiktigt. Kommer du att tycka att den är snygg även om 10 år?

Tänk också på att skivan ska passa ihop med övriga delar av köket. Det är väldigt snyggt att matcha bänkskivorna med golvet, så har man till exempel ett stengolv ger en stenskiva ett snyggt helhetsintryck. För ett trägolv passar alltså en bänkskiva i trä.

Beställ provbitar

Ett hett tips är att välja ut några skivor du gillar och sedan beställa provbitar av dessa på https://köksrenoveringstockholmslän.se. Du kan då klämma, känna och jämföra i lugn och ro istället för att bestämma dig hastigt i butiken. Försök att föreställa dig hur olika skivor skulle se ut tillsammans med resten av köket – det kommer garanterat att göra valet enklare.

När du ska mäta

När det är dags att ta mått inför en köksrenovering är det viktigt att det bli på millimetern rätt, kanske allra helst när man ska mäta för bänkskivorna. Att mäta en gång är riskfyllt så se till att göra det flera gånger och gärna med hjälp från någon annan. Fyra ögon är bättre än två och att mäta för många gånger istället för för få lika så. Skriv ned alla mått och ta med dig när det är dags att beställa skivan och dubbelkolla gärna en extra gång för att vara på den säkra sidan.